Restauració d'un quadre de LLUÍS FLOTATS I CANAL

Restauració d'una pintura sobre tela de l'autor lleidatà Lluís Flotats. La intervenció s'ha centrat en tasques de neteja de la policromia.

El quadre que representa un paisatge marítim del poble de Cadaqués, té unes mides d'uns 50 x 65 cm aprox cm i es tracta d'una pintura a l'oli sobre una tela mixta de lli i cotó. Presenta una fina capa de vernís, quasi imperceptible. La problemàtica incial de la pintura era la brutícia acumulada i la degradació del vernís que havia engroguit encara més la policromia a causa de la seva oxidació.

Per tant, la intervenció s'ha centrat en eliminar aquesta capa de brutícia per tal de recuperar els colors i les tonalitats original de la obra. S'ha realitzat un seguit de proves seguint el sistema aquós del protocol de neteja P. Cremonesi i s'ha considerat que el més òptim era un búffer de pH7-3, a base d'agent quelant dèbil ja que ens permet eliminar també la fina capa de vernís. 

Una vegada finalitzat el procés de neteja s'ha envernissat la superfície amb vernís a base de resina Laropal dissolta al 20% en Shellsol A (35%) + D-40 (65%) i aplicada en paletina

Títol: 
No disposa
Matèria-tècnica: 
pintura a l'oli sobre tela
Autor: 
Lluís Flotats i Canal
Datació: 
Dècada de 1970
Localització: 
Particular
Any d'intervenció: 
setembre 2013
Mides: 
50 x 65 cm